Hvorfor terror?

 

Kokkvold skrev 18.1: ”De voldelige islamistene hater friheten, rettsstaten,..” Bush sa etter 11/9: ”They hate our freedoms”. Da bombene rammet London, sa Blair: ”(They want to) change our values...”

 

Professor Robert A. Pape studerte 460 selvmordsangrep og konkluderte: "Det nesten alle selvmordsangrep har til felles, er et spesifikt sekulært og strategisk mål: å tvinge moderne demokratier til å trekke tilbake militære styrker fra det området som terroristene anser som sitt hjemland". Andre forskere bekrefter dette. Et utvalg som forsvarsminister Rumsfeld nedsatte, konkluderte med at ”Muslims do not hate our freedom, but hate our policies” og ramset så opp USAs politikk overfor muslimske land.

 

Ved tragedien i Paris døde 17 mennesker. Forskere har funnet at Vestens angrep på Irak kostet fra 460 000 til 1 033 000 døde. Det er mer enn en tragedie, det er en katastrofe.

 

Terroristene i London, Madrid og Boston var motivert av Vestens kriger mot muslimske land. I kolonitiden kunne Vesten erobre fjerne land og drepe tusener uten å bli rammet av hevn hjemme i London, Paris og Madrid. Nå er verden globalisert.

 

Det har vært et vanlig narrativ i Vesten at muslimske terrorister drives av meningsløs ondskap, mens Vesten har startet kriger og bombing i muslimske land på grunn av sine humanistiske ideer. Mye tyder på at denne oppfatningen bør nyanseres.